Средњошколски центар Михаило Петровић Алас, Угљевик - Томислав Петровић: Млади и будућност :: Semberija INFO ::

 

Средњошколски центар Михаило Петровић Алас, Угљевик - Томислав Петровић: Млади и будућност


Млади и будућност
 
 Иако будућност изгледа тако далеко и неизвјесно, ми о њој размишљамо и на неки начин страхујемо, мислећи о ономе што би она могла донијети.

Живот сваког човјека је саткан од лијепих тренутака и осјећања, али саставни дио човјековог живота нису само лијепе ствари, јер се каткад суочавамо и са оним мање лијепим искуствима. Међутим, колико год ти тренуци били непријатни, без њих не бисмо спознали праву вриједност свих љепота. Многе ствари које се људима дешавају приписане су судбини и тиме се оправдавају многи поступци.
С друге стране, сви ми можемо промијенити ток судбине, ако нескромно и несебично тежимо ономе што желимо. У животу је најбитније имати циљ и радити на остварењу истог. У том погледу треба уложити много времена, напора и труда, али се на крају сваки труд исплати. Већина нас себи може приуштити будућност о каквој сањамо, само уколико нам је жеља да то и постигнемо јака. На том путу до срећне будућности појављиваће се многе препреке и невоље, које човјек мора пребродити за сопствену добробит.

Будућност младих у данашње вријеме веома је неизвјесна и представља једну велику мистерију коју ријетко ко може у овом тренутку открити, али чврст карактер и истрајност сасвим сигурно доносе велике резултате. 
 
                                                                                                                      
Томислав Петровић,
Средњошколски центар "Михаило Петровић Алас" Угљевик, II разред, машинско одјељење