Техничка школа Михајло Пупин, Бијељина - Драгослав Петровић: Велики људи са наших простора :: Semberija INFO ::

 

Техничка школа Михајло Пупин, Бијељина - Драгослав Петровић: Велики људи са наших простора


ВЕЛИКИ ЉУДИ СА НАШИХ ПРОСТОРА

Спортске странице европских портала и новина често биљеже име Луке Јовића, младог, перспективног и успјешног фудбалера чији су коријени управо у семберској равници. Зато с поносом у овом издању пишемо о младој фудбалској звијезди у успону поријеклом са наших простора.

Лука Јовић рођен је 23. децембра 1997. у Лозници, а одрастао је бијељинском селу Батар. Своје прве фудбалске кораке направио је у Црвеној звезди из Београда. Прошавши млађе категорије, 2014. г. дебитовао је за први тим на позицији нападача. За Звезду је у двије сезоне постигао 12 голова. Такви резултати су га препоручили Бенфици, у коју Лука прелази 2016. године. Ту се млади Семберац није баш најбоље снашао и управа клуба га шаље у Њемачку, то јест у Ајнтрахт из Франкфурта. Лука је ту оживио каријеру и почиње играти у форми живота.

Због његовог талента и добре игре, очи цијелог фудбалског свијета биле су уперене баш у њега. Фудбалски гиганти су жељели управо Луку у својим редовима. Најконкретнији је био Реал Мадрид који је за њега издвојио 60 милиона евра. Овај потез је произвео многе критике људи из фудбалске јавности, али наравно, бројнији су они који су га подржали, сматрајући да је то само степеник више у његовој каријери. Лука је и даље дио овог надалеко познатог фудбалског гиганта. Тренер му је фудбалска легенда Зинедин Зидан. Најбољи однос у клубу има са млађим саиграчима, као и са Луком Модрићем који се поставио као његов ментор.

Нажалост, почетак у Реалу био је обиљежен Јовићевим мањим повредама, те му је требало више времена да уђе у форму. Због тога је пропустио и неколико утакмица са репрезентацијом Србије, те је јавност била упозната и са конфликтом који је имао са селектором. Убрзо је све ријешено, па ће Лука имати прилику да оствари сан сваког дјечака и да освоји неки трофеј са репрезентацијом.

Лукино име се ријетко помиње у посљедње вријеме у домаћој штампи, на форумима и сајтовима. На неки начин као да је заборављен од својих људи и суграђана. Лука не смије бити уопште запостављен, јер он један од оних који представљају Бијељину и Републику Српску у најбољем свјетлу.

Драгослав Петровић
Техничка школа "Михајло Пупин" Бијељина, техничар електроенергетике