ШКОЛА НОВИНАРСТВА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛА НОВИНАРСТВА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ


,,Семберске новине’’ и портал ,,Семберија инфо’’ крајем 2019. године покренули су други циклус пројекта ,,Мали новинар’’, који се реализује у сарадњи са Активом директора средњих школа, односно са средњим школама са подручја Бијељине, Лопара и Угљевика.

Свака школа кандидовала је по пет радова на одређену тему, који су достављени у редакцију,,Семберских новина’’, након чега је почело објављивање на порталу Семберија инфо. Због ванредне ситуације у вези са пандемијом корона вируса пројекат је био привремено обустављен, а од петка 15. маја 2020. настављамо са објављивањем ученичких радова напорталу www.семберија.инфо. 

Десет најбољих радова биће објављени у ,,Семберским новинама’’, уз кратку биографију аутора, те називе њихових школа.

Пројекат подразумијева учешће ученика средњих школа путем писаних радова на теме ,,Велики људи са наших простора’’ и ,,Млади и будућност’’.

Крајњи циљ пројекта је да аутори четири најбоља рада, према одлуци жирија, учествују у Љетњој школи новинарства ,,Мали новинар’’, која ће бити организована у просторијама ,,Семберских новина’’. Тако би се млади аутори упознали са новинарским послом, док ће њихови награђени радови и радови настали током Школе новинарства, бити објављени у принтаном издању,,Семберских новина’’.