Економска школа Бијељина: Ове године биће уписано шест одјељења првака :: Semberija INFO ::

 

Економска школа Бијељина: Ове године биће уписано шест одјељења првака


За школску 2020/2021. годину у Економској школи планиран је упис шест одјељења  првих разреда, потврдио је директор ове школе Душко Ђурић, истичући да се наизмјенично, из године у годину, у јуну уписује пет, односно шест одјељења првих разреда.

„У прошлој години смо уписали пет одјељења првих разреда, у овој години ћемо уписати шест одјељења. Имамо струке Економија, Право и Трговина, док су занимања: пословно-правни техничар, економско-банкарски техничар, трговачки техничар и нови смјер, пословно-информатички техничар. То је нови смјер који је стартао од прошле године“.

Што се тиче похађања онлајн наставе у средњим школама током пандемије вируса корона, Ђурић каже да су се и професори и ученици брзо уклопили у нови начин рада и похађања наставе.

 „Сви поступци наставног програма биће реализовани и окончани уз помоћ онлајн наставе. Користили смо упутство ресорног министарства о провођењу онлајн наставе и начину вредновања ученичких радова. На основу ученичких портфолија, ми ћемо извести једну до двије оцјене, те ћемо на основу оцјена из редовног школског процеса, дакле на основу оцјена из првог полугодишта, оцјена из прољећног дијела у коме је трајала редовна настава и ових нових оцјена  извести закључне оцјене за ову школску годину“.

Ђурић каже да ће матуранти, највјероватније, онлајн полагати матурски испит, о чему ће стићи и детаљнија упутства ових дана из ресорног министарства. И упис ученика у први разред биће детаљно припремљен, у складу са важећим прописима заштите од ширења пандемије вируса корона. Отворена је и могућност електронског слања докумената.

Све друге активности ученика,  међу којима је и евентуално обиљежавања завршетка школовања, зависиће од актуелних мјера прописаних од стране кризних штабова.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић