НАЈАВА из бијељинског Центра за културу: Позоришна представа "Идентитлук" :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВА из бијељинског Центра за културу: Позоришна представа "Идентитлук"


Након неколико изузетно успјешних извођења у Херцеговини, представа у режији Тање Милетић Оручевић „Идентитлук" у уторак 18. фебруара гостује у Центру за културу Семберија. Улаз у ће бити бесплатан, уз обавезно преузимање гратис улазница прије представе.

Ова представа је за кратко вријеме освојила сјајне критике и стекла велику популарност међу публиком, а на свакој досадашњој изведби тражила се карта више. Комад је настао у копродукцији Народног позоришта у Мостару, Хрватског Народног казалишта у Мостару и Студија за изведбене умјетности. Покровитељ пројекта је БХРИ (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

У овом комаду суочавају се доминантни босанскохерцеговачки идентитети у оквиру једног семинара о помирењу који се директно веже на есеј Амина Малоуфа „У име идентитета". Поставља се конкретно питање шта нама у срединама у којима живимо значе Малоуфове ријечи и идеје те се кроз низ импровизација покушава дати одговор на њих.

На сатиричан начин представа пропитује идентитете и њихово плитко схватање у нашем друштву те отвара питања која подстичу размишљање о властитом идентитету.

У представи играју: Ајла Хамзић, Амела Кресо, Фатима Казазић Обад, Јелена Кордић Курет, Иван Скоко, Иво Крешић, Дражен Павловић и Недим Малкочевић.

Драматургија: Драган Комадина; Сценографија и костимографија: Сабина Трнка; Аутор музике: Хусеин Оручевић.

Бијељина данас / Центар за културу Семберија