ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА: ПРЕГРШТ НАГРАДА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА :: Semberija INFO ::

 

ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА: ПРЕГРШТ НАГРАДА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА


Проглашење  побједника у рецитовању и бесједништву, те побједника литерарног конкурса, одржано је у Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“, седмог новембра, претпосљедњег дана 26. ,,Вишњићевих дана“. Ове године је 86 рецитатора и бесједника са подручја града Бијељине и општине Угљевик учествовало на такмичењу. Они су пред жиријем и уз пажњу и подршку једни другима, сјајно представили школе из којих долазе, али и свој рад и талент. 



Жири није имао нимало лак задатак, приликом оцјењивања такмичара, кажу, одлучивале су нијансе.
- Сви они који су говорили уложили су доста труда, имају смисла, имају талента и треба то његовати, изјавила је предсједница жирија у категорији рецитатора и бесједника професорица у пензији Иванка Ранковић.

У групи најмлађих такмичара, ученика од првог до петог разреда, прво мјесто освојила је Валентина Лакетић, ученица четвртог  разреда ОШ ,,Петар Кочић“ Бродац, другопласирана је  Зорана Зеленовић, ученица петог разреда ОШ ,,Дворови“ из Дворова, а трећепласирама је  Милица Малиновић, ученица петог разреда ОШ ,,Вук Караџић“ Бијељина.
 
У категорији у којој су се такмичили ученици од шестог до деветог разреда, прво мјесто освојила је Анастасија Гогић, ученица деветог разреда ОШ ,,Кнез Иво од Семберије“, на другом мјесту је Андреа Лазаревић, ученица  шестог разреда ОШ ,,Петар Петровић Нјегош“ из Велике Обарске, а треће мјесто дијеле Огњен Гајић, ученик седмог  разреда ОШ ,,Свети Сава“ Црњелово и Марија Стевановић, ученица осмог разреда ОШ ,,Стеван Немања“ Горњи Драгаљевац, Подручна школа Вршани. 
 
Најбоља међу бесједницима је Зорица Мркаљевић, ученица седмог разреда ОШ ,,Меша Селимовић“ из Јање, друго мјесто припало је Маријани Николић, ученици деветог разреда ОШ ,, Кнез Иво од Семберије“, а на трећем мјесту је Мира Кркељаш, ученица осмог разреда ОШ ,,Дворови“ из Дворова. 

У категорији у којој су се такмичили средњошколци, најбољи у рецитовању је Ђорђе Деспотовић, ученик четвртог разреда Гимназије ,,Филип Вишњић“, другопласирани је Марко Ристић, учени првог разреда Гимназије ,,Филип Вишњић“, а на диоби трећег мјеста су Драгана Барбу, ученица првог разреда Економске школе и Ивана Бабић, ученица трећег разреда СШЦ ,,Михајло Петровић Алас“ Угљевик. 



У такмичењу средњошколаца у бесједништву, на слободну тему, прво мјесто освојила је Гордана Петровић, ученица првог разреда Техничке школе ,,Михајло Пупин“, на другом мјесту је Ања Ђокић, ученица другог разреда Пољопривредне и медицинске школе, а треће мјесто освојила је Ивана Пијетловић, ученица четвртог разреда Гимназије ,,Филип Вишњић“.

Стручна комисија за оцјену литерарних радова приспјелих на литерарни конкурс расписан у оквиру 26. ,,Вишњићевих дана“,  оцијенила је да је у категорији радова ученика основних школа најбољи рад написала Теодора Протић, ученица осмог разреда ОШ ,,Дворови“ из Дворова, другопласирана је Маја Радић, ученица деветог разреда ОШ ,,Меша Селимовић“ из Јање, док је трећа награда припала Јовани Ивковић, ученици осмог разреда ОШ ,,Петар Кочић“ Бродац и Ђорђу Илићу, ученику деветог разреда ОШ ,,Алекса Шантић“ Угљевик. 

У категорији радова ученика средњих школа ове године додијељене су само двије награде. Припале су Слађани Лукић, ученици четвртог разреда Гимназије ,,Филип Вишњић“ и Милану Качаревићу, ученику првог разреда Техничке школе ,,Михајло Пупин“- обома је припала друга награда.

- Искрено вам честитам и желим нове успјехе у књижевном стваралаштву, поручио је предсједник стручне комисије проф. др Цвијетин Ристановић захваливши управама школама и наставницима српског језика који су мотивисали ученике да учествују на овом такмичењу.

Портал Семберија ИНФО/ М. Решидовић
​Фото - Б. Милошевић