Библиотека “Филип Вишњић“: Десети сусрети младих пјесника са тромеђе :: Semberija INFO ::

 

Библиотека “Филип Вишњић“: Десети сусрети младих пјесника са тромеђе


Сусрети младих пјесника „На Филиповим стазама“ по десети пут су окупили младе ствараоце из Бијељине, Вуковара и Сремске Митровице, који ће радове настале на књижевној радионици објавити у зборнику под називом „Сјај у оку звијезде“. Директор библиотеке „Филип Вишњић“ Јован Цвјетковић изјавио је да је библиотека домаћин за 13 младих пјесника.

- Ово је прилика да наставимо дружење младих пјесника, од којих су неки већ израсли у талентоване писце. Девет сусрета је до сада одржано у Бијељини, а један у Сремској Митровици“, рекао је Цвјетковић.

Књижевник из Сремске Митровице Недељко Терзић, већ 20 година води пјесничке радионице, а пјесме настале на сусретима младих освојиле су више од 200 награда на литерарним конкурсима.
- Деца су велико благо и много грешимо јер не верујемо у њих. Када разговарам са њима, разговарам као са одраслима. Захвалан сам свима који подржавају одржавање сусрета „На Филиповим стазама“, на којима пишемо, разговарамо, анализирамо и ширимо љубав према писаној речи“,нагласио је Терзић.

Дванаестогодишња Ана Маширевић стигла је из Вуковара, а писањем поезије бави се, како каже, од малена.
- За сусрете у Бијељини припремила сам три пјесме. Волим да пишем у слободно вријеме, а освојила сам и друго мјесто на такмичењу у мом родном мјесту Трпињи“, рекла је Маширевићева. Сусрети младих пјесника „На Филиповим стазама“ одржавају се у оквиру 26. манифестације „Вишњићеви дани“.

​Семберија инфо/О. Стјепановић