СКУД Семберија: Дружење са Исидором Бјелицом :: Semberija INFO ::

 

СКУД Семберија: Дружење са Исидором Бјелицом


Промоција књижевног стваралаштва и дружење са Исидором Бјелицом у Центру за културу, одржаће се 28. септембар (субота) од 19 часова у организацији  СКУД –а „Семберија”, а под покровитељством кабинета градоначелника Миће Мићића.

- Вече са Исидором Бјелицом употпуниће и наступ глумице Јелице Брестовац која ће глумити краљицу Наталију Обреновић по сценарију Исидоре Бјелице. Улаз ће бити бесплатан, а сви који већ имају књигу Исидоре Бјелице, могу је понијети, јер ће их Исидора Бјелица потписати”, рекла је директор СКУД “Семберија” Бранка Марковић-Савчић. Оно што је такође планирано је и бесплатна позоришна представа за малишане, која ће се организовати у Градском парку у недељу 29. септембра од 11 часова.

- Позивамо родитеље да доведу малишане у Градски парк како би уживали у позоришној представи коју ће им припредити глумица Јелица Брестовац, а која ће глумити Пипи Дугу Чарапу”, рекла је Марковић-Савчић. Она је најавила и да је у току конкурс за пријем нових чланова у све секције СКУД-а „Семберија“ и трајаће до 30. септембра.

- Бити члан друштва које траје и опстаје 65 година, посебан је осјећај и привилегија. Позивамо родитеље да упишу дјецу у неку од наших секција, а то су Народни оркестар, Вокална и Ткачка секција, односно Школа ткања, те Фолклорна секција гдје се врши упис дјеце од седам до 15 година. Ове године покрећемо и Школу фолклора за ветеране тако да су сви добро дошли у нашу велику породицу, а упис и чланирина у све секције је бесплатан”, рекла је Марковић-Савчић.

Сви заинтересовани се могу пријавити у просторијама СКУД-а у приземљу Центра за културу, сваким радним даном од 8 до 15 часова, а приликом уписа обавезно донијети двије фотографије, као за личну карту.

Семберија ИНФО/О. Стјепановић