„Еколошка недјеља“ у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

„Еколошка недјеља“ у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ Бијељина


У склопу годишњег програма рада ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина запослени у овој установи заједно са малишанима који је похађају организују „Еколошку недјељу“ која је ове године почела 24. априла и трајаће до 28. априла ове године.



У току овогодишње еколошке недјеље учествују сви објекти Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“, као и све вртићке групе, казала је Маја Пердан Илић, педагог у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ Бијељина.



-Од најранијег дјечијег узраста трудимо се да код дјеце пробудимо свијест о здравој околини и да треба сачувати нашу планету.  Учимо их о рециклажи и о свему ономе што они треба да знају како би  живјели у бољем и чистијем свијету. Ове године смо припремили мноштво разноврсних активности, као што су садња цвијећа, рециклажа, разврставање отпада, као и позоришну представу коју су одгледали у Центру за културу, али и у свим нашим објетима која носи назив „Кићо у царству буба“, истакла је Маја Пердан Илић и додала да сутра старије и средње вртићке групе из њиховог вртића одлазе на излет у Теслић, те и да ће се сутра на Тргу краља Петра I Карађорђевића у Бијељини одржати централна манифестација када ће дјеца обиљежити Дан планете Земље коју организују у сарадњи са Градском управом Града Бијељина.



У објекту „Мали принц“ малишани су данас имали прилику да уживају у представи и „Картонском биоскопу“, малишани у објекту „Плави чуперак“ у маскенбалу за дјецу, док су у објекту „Невен“ у Патковачи у оквиру активности „Цвијеће сади, планету награди“  малишани садили цвијеће, а у објекту „Радост“ одржана је активност „У здравом тијелу, здрав дух“ гдје су малишанима у посјети били тренери из школице спорта.



(Семберија Инфо)