ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ ДЕЛЕГАЦИЈУ ХИРУРГА :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ ДЕЛЕГАЦИЈУ ХИРУРГА


Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио јe у посјету, делегацију Удружења хирурга Републике Српске и друге угледне госте.

Пријему су присуствовали др Синиша Максимовић, предсједник Удружења хирурга Републике Српске и др Бојан Радовановић, специјалиста опште хирургије из Београда са дугогодишњим искуством у абдоминалној хирургији и хирургији кила трбушног зида.

Након усавршавања у Хонг Конгу др Радовановић обавља прву лапароскопску операцију препонске киле у Србији 1995. године, а затим уводи у редовни програм лапароскопске операције инцизионалних, желудачних кила као и друге операције из домена абдоминалне хирургије.

Усавршава се у Минхену, Амиену и Бриселу. Др Радовановић тренурно ради на увођењу еТЕП ендоскопске процедуре у редовну употребу код операција инцизионалних кила. Коаутор је прве и једине књиге о хирургији кила у Југославији која је издата 1988. године и уредник је водича добре праксе за хирургију препонскх кила које је издало Министарство здравља Србије.

Пријему су присуствовали и други угледни љекари као и домаћин скупа, проф. др Златко Максимовић директор бијељинске болнице.

Болница „Свети Врачеви“ Бијељина била је домаћин великог скупа хирурга, а организатори радионице „Лапароскопске операције вентралних кила еТЕП методом“, били су  Удружење хирурга Републике Српске и Одјељење за хируршке гране бијељинске болнице.