Премијера друге сезоне ТВ серије "Калкански кругови" у суботу :: Semberija INFO ::

 

Премијера друге сезоне ТВ серије "Калкански кругови" у суботу


БЕОГРАД - Промоција друге сезоне домаће ТВ серије "Калкански кругови" уз пројекцију прве епизоде одржана је у уторак увече уз присуство ауторске и глумачке екипе у Лисабон бару Мтс Дворане.

Премијера наставка ове мистичне и мелодрамске серије заказана је за суботу, 1. априла на кабловском каналу Суперстар у власништву компаније Телеком Србија, која је и копродуцент са кућом "Firefly Productions". 
Серија ће се приказивати викендом, у суботу и недјељу, а друга сезона, као и прва, има 10 епизода.
 
На конференцији за медије говорили су редитељи Милан Караџић и Гордан Матић, глумци Војин Ћетковић, Небојша Дугалић, Ивана Зечевић и Паулина Манов, сценариста серије Ђорђе Милосављевић, као и Александра Мартиновић, директорка Дирекције за мултимедију Телекома Србије и Бобан Јевтић, креативни директор испред куће "Firefly Productions".

Осим наведених, у серији играју и увијек изванредни Жарко Лаушевић, Нина Јанковић, Наташа Нинковић, Марија Вицковић, Љиљана Стјепановић, Ања Павићевић, Бојана Стојковић, Филип Хајдуковић, и други.

Редитељ Гордан Матић, иначе директор Филмског центра Србије, јесте нови члан пројекта, који је режирао пет епизода. 
Он је истакао да му је био велики изазов радити другу сезону, са великим ансамблом, да су од самог текста добили једну свјежину те да су били инспирисани и покренути да ураде и занимљив рукопис на редитељском плану, на основу онога шта све нуди сценарио.

Милан Караџић био је редитељ комплетне прве сезоне, а сада потписује као и колега Матић, половину, односно пет епизода. 
"У старту нам је друга сезона серије 'Калкански кругови' задала знатно веће задатке. Ту су нови ликови, ушле су неке нове приче и прошириле се, јако је узбудљиво. Писац сценарија уводи поново мистику, ослања се на српску митологију, биће укључен Вук Караџић, има и демона. Свакако ће бити више узбуђења и напетости у другој сезони, што ће публику додатно да привуче", истакао је коредитељ Милан Караџић, који је са сценаристом Милосављевићем сарађивао на црногорско-српској ТВ серији "Будва на пјену од мора". 

Креатор серије и сценариста Ђорђе Милосављевић је напоменуо да је и даље тема ове серије - родитељство, одрастање, однос према традицији, и да је имао жељу да у наставку подигне љествицу, тако да су успјели у циљу да сада буде више драме, фантастике, више свега.
Такође, аутор је додао да би волио да буде и трећа сезона, јер мисли да би са њом заокружио и закључио причу ове серије.

Водећег лика Дејана Матића у серији тумаћи поново Војин Ћетковић, који се враћа у село Дол, као у првој сезони, да сачува своју ћерку Миону, и у наставку приче они покушавају да врате свој живот у нормалу. Ипак, то им неће бити лако, јер мистично мјесто - шума Забран још увијек није завршило са њима, а очигледно ни они са Забраном. 

"Друга сезона је углавном кренула у оном правцу у ком сам желео. Истина, током прве сезоне сам постављао питања у вези са својим ликом, али друга сезона је дала одговор на њих – ко је човек кога играм, о чему размишља и стреми, и шта се са њим уопште дешава. Без обзира на причу о ћерки и том основном односу оца и ћерке која је у проблему, испод свега тога ме је занимало шта тај мој човек ради у том селу", нагласио је Војин Ћетковић. 

Главни глумац је вечерас први пут гледао серију, тачније ту прву епизоду, и чини му се да је у сценарију много тога сада јасније и све се открива што му није било дефинисано у првој сезони. 
"Поред тога што се појављују ти нови ликови који су стварно право освежење, бар за мене, мислим да је најважнија ствар да је ова девојчица Ивана Зечевић постала једна права главна глумица. Ја то озбиљно мислим", закључио је Ћетковић, преноси Тањуг.


Независне новине – Тањуг