СВЕ У ИСТО ВРИЈЕМЕ - Овогодишњи добитник седам оскара премијерно на РТРС у петак у 21.10! :: Semberija INFO ::

 

СВЕ У ИСТО ВРИЈЕМЕ - Овогодишњи добитник седам оскара премијерно на РТРС у петак у 21.10!


Научно-фантастична комедија редитељског двојца Дана Kвана и Данијела Шајнерта, доминирала је на 95. додјели "Оскара", освојивши седам од укупно 11 номинација. Филм је заслужан и за чињеницу да је први пут азијска глумица номинована и награђена "Оскаром" у категорији најбоље главне глумице. Мишел Јео, поријеклом из Малезије, понијела је ту титулу.


 
Радња филма подијељена је у три цјелине, чији наслови заједно креирају име филма. Дисфункционална породица кинеских имиграната води праоницу веша у Америци. Евелин Кван Ванг с мужем Вајмондом и ћерком Џој, живи у хаотичној свакодневици, испуњеној незадовољним клијентима, захтјевима дементног оца и ћерке која се изјашњава као лезбејка.


 
Једног дана породица одлази у Пореску управу, гдје промућурна и за свој предани рад награђивана службеница Деирдре Боубирдре, коју игра изврсна Џејми Ли Куртис, примјећује да је Евелин купила апарат за караоке и незаконито га пријавила као пословни трошак. Разговор протиче у потом откривеној могућности, у коју ју је увео њен супруг - да уз помоћ апликације и слушалица, путује кроз метаверзуме у којима може бити мајка, глумица и ратница.
 
Велики успјех филма крије се у чињеници да његова прича проговара о породици, америчком сну и улози мајке у капиталистичком друштву. Жене данас жонглирају између посла, породичних обавеза и захтјевног мајчинства због чега су им, да би све то постигле, потребне супермоћи.
 
"Everything Everywhere All at Once", незаборавно је филмско искуство којег ћете се дуго сјећати, након што видите на који начин је ова прича реализована.
 
Овогодишњи добитник седам оскара, премијерно на РТРС-у у петак у 21.10!