ИЗЛОЖБА У МУЗЕЈУ СЕМБЕРИЈЕ - Концертне фотографије :: Semberija INFO ::

 

ИЗЛОЖБА У МУЗЕЈУ СЕМБЕРИЈЕ - Концертне фотографије


У Музеју Семберије у сриједу, 15. марта у 19 часова, планирано је отварање изложбе ,,Концертне фотографије'', аутора Жељка Савића.
 
 Концертна фотографија је жанр који подразумијева фотографисање концерата или других видова перформанса. Код ове врсте фотографије највећи изазов је, управо, биљежење доброг снимка у стално промјењивим условима. Свјетло се мијења непредвидиво, извођачи се крећу; заправо, нема ни једне константе која ће фотографу олакшати посао. Уз све ово, важна напомена је да се концертне фотографије обично снимају без блица, како би се сачувала аутентична атмосфера и израз извођача. Свјетло на концертима је изузетно слабо, те је ово још једна отежавајућа околност за фотографа.
 
Жељко Савић је предавач фотографије од 2012. године у Школи фотографије Арс академије у Музеју Војводине у Новом Саду. Радио је као предавач фотографије и мултимедије на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду, тренутно је запослен као предавач фотографије у Логос центру у Мостару. Завршио је паралелно струковна и академска образовања и стекао звања: Мастер културолог – Факултет за културу и медије, Београд; Струковни инжењер графичког инжењерства и дизајна (специјалиста фотографије) – Висока техничка школа струковних студија, Нови Сад.