Емисија о пољопривреди “Сноп” 25. фебруара слави 30. рођендан :: Semberija INFO ::

 

Емисија о пољопривреди “Сноп” 25. фебруара слави 30. рођендан


Поводом 30 година емисије „Сноп” у специјалном издању емисије, 26. фебруара, доносимо животне приче пољопривредника из свих дијелова Српске чију производњу пратимо од почетка, дијелимо са њима успјехе и недаће.
 
Ријеч ће имати и стручњаци са којима сарађујемо годинама, као и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде који савјетима, али и новчаном подршком помажу у очувању и осавремењавању пољопривредне производње.
 
Уредница емисије Весна Вуковић Дурић подјелила је своје искуство у уређивању ове најдуговјечније емисије на Радио Телевизији Републике Српске:
 
  "Част ми је што од јануара прошле године уређујем емисију која је стицала углед три деценије. Први уредник био је Милан Ракић, потом Споменка Ђурђевић. Термин емитовања ‘’Снопа’’ у овом периоду више пута се мијењао, шпице, музика и слично,  али мисија ове емисије остала је иста -  информисати, савјетовати, похвалити и истаћи успјехе, али и указати на проблеме, грешке  и могућа рјешења.


 
На том задатку ангажовани су сви наши информативно-технички центри и дописници. Није увијек лако доћи до саговорника који се боре да произведу храну и буду конкурентни на тржишту. Упркос свему, пољопривредници нађу времена и за наше екипе, а простодушност и гостољубивост домаћина подсјете нас на праве људске вриједности. Многа домаћинства стасавала су уз нашу емисију, неки тек почињу и уче. Драго нам је што све чешће биљежимо приче младих који своју будућност виде на селу и у пољопривреди, јер бити сам свој газда, кажу, нема цијену.
 
Поносна сам што сам дио ове приче, будући да је пољопривреда једна од најзначајнијих грана привреде Републике Српске."
 
Емисија „Сноп“ на програму РТРС-а је недјељом од 11.10 ч.