Ученици Основне школе „Вук Караџић“ Бијељина поклонили књиге Народној библиотеци „Филип Вишњић“ :: Semberija INFO ::

 

Ученици Основне школе „Вук Караџић“ Бијељина поклонили књиге Народној библиотеци „Филип Вишњић“


Поводом Међународног дана даривања књига, који се обиљежава 14. фебруара, ученици VII₁ и VII₂ Основне школе „Вук Караџић“ Бијељина, данас су поклонили књиге Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина.



Виолета Шеовац, разредни старјешина VII₂ у ОШ „Вук Караџић“ Бијељина казала је да су њена колегиница Душица Тадић, разредни старјешина VII₁  и она у разговору са дјецом дошли на идеју да сакупе одређени број књига које би поклонили Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина.



-Ускоро нам се ближи 14. фебруар,  Међународни дан даривања књига, тако да ово представља један увод за ту активност. Од поклоњених књига сви грађани ће имати корист. Акција прикупљања књига  трајала је око два месеца и деца су се фино одазвала. Са библиотеком сарађујем дуги низ година и наша деца се сваке године одазову акцији учлањења у библиотеку. Ово је један леп пример како  деца и библиотека сарађују. Веома сам поносна на сву ову дечицу и мислим да су дала сјајан пример и да на овај начин могу мотивисати другаре из других школа“, нагласила је Шеовац и додала да поред оваквих акција, проводе и активности које су везане за екологију, те да ће и у будућности наставити са њима.

Жељана Арсеновић, директорка Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина изразила је задовољство поводом посјете ученика Основне школе „Вук Караџић“ Бијељина, који су прикупили и поклонили књиге Народној библиотеци „Филип Вишњић“.



-Као што многи знају, 14. фебруар се сваке године обиљежава као Међународни дан даривања књига и на овај начин наши другари из ОШ „Вук Караџић“, одлучили су да награде библиотеку за цјелокупну нашу сарадњу. Захваљујем се разредним старјешинама Виолети Шеовац и Душици Тадић, које су покренуле ову акцију и биле иницијатори. Такође хвала дјечици и њиховим родитељима што су успјели да сакупе преко 120 наслова које су поклонили нашој библиотеци и обогатили наш књижни фонд“, истакла је Арсеновићева и додала да грађани и одређене градске институције поклањају књиге библиотеци која биљежи књижни фонд од око 120.000 наслова, те да су у прошлој години од физичких лица добили преко 3.000 књига и овим путем апеловала свима да поклањају књиге библиотеци и слиједе примјер малишана ОШ „Вук Караџић“.

(Семберија инфо)