Промоција романа "Милош и акмаче" :: Semberija INFO ::

 

Промоција романа "Милош и акмаче"


У препуној сали Народне библиотеке “Филип Вишњић”, вечерас је промовисан роман Саше Терзића "Милош и акмаче", о ратном команданту шековићког Другог одреда Специјалне полиције МУП-а Републике Српске Милошу Ступару, који је био осуђен за ратни злочин, па касније ослобођен.



Аутор Саша Терзић је са романом „Милош и акмаче“,од заборава сачувао један дио историје, описујући кроз страдања главног јунака романа, команданта Милоша Ступара, страдање свог народа.

-Долазећи у затвор свом родјаку Милошу Ступару,осјетио сам ту бол и нисам могао да не сједнем и да  не почнем писати, односно да се ухватим у коштац са свим тим.Овај роман сам писао јако дуго и њега чине двије паралелне приче, Милошева српска и Вањина која је југословенска прича.Вањина прича је плод магијског реализма, док је Милошева прича једна романсирана биографија”, рекао је Терзић.



Милош Ступар, ратни командант Другог одреда Шековићи, који је дјеловао у саставу Специјалне бригаде полиције МУП-а, у јулу 2008. године био је оптужен за ратни злочин у Сребреници и осуђен на 40 година затвора, али је у поновљеном поступку ослобођен.

(Семберија инфо)