ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“: ФЕСТИВАЛ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“: ФЕСТИВАЛ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ


Фестивал класичне музике у Центру за културу “Семберија” у Бијељини почеће 28. јануара и трајаће до 30. јануара, а планирано је да ову манифестацију отвори камерни оркестар “Бан Светислав Тиса Милосављевић” под вођством диригента Бранке Радошевић Митровић. На поменутом концерту ће наступити и солиста Новак Трифковић на клавиру.

Како је саопштено на програму су дјела Менделсона, Холста, Бритна, Бартока и Моцарта. Истог дана од 12 часова планиране су радионице са професорима Јокутхоном Михајловићем (клавир) и Зораном Ракићем (хармоника). Од 16 сати планирано је стручно предавање Милана Поповића, а од 17.30 професора Драгана Шобајића. Идућег дана, 29. јануара, од 10.30 часова професорице Снежана Тибор и Снежана Поповић у Центру за културу “Семберија” одржаће радионицу за дјецу “На крилима песме летимо у Финску”.

​На програму су бројне радионице професора Драгана Ђурића, Милене Зеленовић, Невена Шобајића, те Арсена Чаркића. Исти дан у 17 часова биће одржан солистички концерт Александра Падрова. Наредног дана, 30. јануара, професори ће наставити са радионицама и предавањима. Сва три дана интересантне радионице ће бити одржаване и у Музичкој школи “Стеван Стојановић Мокрањац”.