ФИЛМОВИ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ "СЕМБЕРИЈА" :: Semberija INFO ::

 

ФИЛМОВИ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ "СЕМБЕРИЈА"


У понедељак, 23.01.2023. године у великој сали Центра за културу биће приказане пројекције филмова у следећим терминима:

-Филм "Невјероватни Морис" у 18:00 часова
- Филм "М3ГАН" у 20:00 часова


О филму "Невјероватни Морис":
Оригинални назив: Амазинг Мауриц
Жанр: анимирана авантура
Режија: Тобy Генкел,Флориан Њестерманн
Режија синхронизације: Душица Новаковић
Синхронизовано
Пацови! Они су свуда... У корпи за хљеб, плешу по столовима, краду пите кухару испред носа. Дакле, шта је потребно сваком граду? Добар фрулаш да их намами. Ту на сцену ступа Морис, улични мачак са савршеном преваром за зараду новца. Сви су чули за приче о фрулашу и граду пуном глодара. Дакле, Морис је пронашао свог личног фрулаша и пацове који преносе кугу, како би преварио лаковјерне грађане да му дају много новца. Све иде по плану док не стигну у удаљено село Палачинковачка бања гдје упознају Малицију,дјевојку опсједнуту књигама, која тражи њихову помоћ да разријеши мистерију свог града...



О филму Филм "М3ГАН":
Оригинални назив: М3ГАН
Жанр: хорор
Режија: Герард Јохнстоне
Улоге: Аллисон Њиллиамс, Виолет МцГрањ, Роннy Цхиенг, Бриан Јордан Алварез, Јен Ван Еппс, Лори Дунгеy, Степхане Гарнеау-Монтен
Трајање: 102 мин.
Она је више од играчке. Она је дио породице.
Најкреативнији умови хорор жанра – редитељ Џејмс  Wан, који је створио франшизе Слагалица страве (Сањ), Подмуклост (Инсидиоус) и Призивање зла (Тхе Цоњуринг) и Блумхаус, продуцент филмова Ноћ вјештица, Црни телефон и Невидљиви човјек— представљају нам ново, свјеже лице страха.
М3ГАН је чудо вјештачке интелигенције, жива лутка програмирана да буде дјететов највјернији пријатељ а родитељу најбољи савезник. Дизајнирала ју је сјајна роботичарка Џема (Алисон Њиллиамс из филма Бјежи!) тако да М3ГАН може да слуша, гледа и учи док постаје учитељ, другарица и заштитник дјетета за које је везана. Када изненада постане старатељ своје осмогодишње рођаке Кејди (Виолет МцГрањ, Проклетство куће на брду), Џема је несигурна и неспремна да буде родитељ. Под интензивним притиском на послу, она одлучује да упари свој М3ГАН прототип са Кејди у покушају да ријеши оба проблема — а то је одлука која ће имати незамисливе посљедице.

Улазнице по цијени од 5 конвертибилних марака могу се купити на билетарници Центра за културу.


ЈУ Центар за културу "Семберија" Бијељина