УСКОРО МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ У БИЈЕЉИНИ - КОНЦЕРТ СИНИШЕ ПАЈИЋА: „ОД БАХА ДО СЕВДАХА“ :: Semberija INFO ::

 

УСКОРО МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ У БИЈЕЉИНИ - КОНЦЕРТ СИНИШЕ ПАЈИЋА: „ОД БАХА ДО СЕВДАХА“


Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“ организоваће концерт Синише Пајића под називом ”Од Баха до Севдаха”. Концерт ће бити одржан 6. децембра у великој сали Ценра за културу ”Семберија” са почетком у 19 часова, а цијена улазнице је 10 КМ.

Подсјећамо да се Синиша Пајић, баритон,  већ 25 година бави музиком, од којих 20 као  као соло пјевач. Професор је соло пјевања у музичкој школи и предсједник Удружења грађана ”Музички умјетници Семберије”. Последњих година, поред наступа, посветио се организацији културних догађаја у Бијељини, а наступао је у концертним салама како у земљи, тако и у иностранству.

Добитник је бројних награда на домаћим и иностраним такмичењима и носилац је вриједних признања од којих се посебно издвајају: Златна медаља „Филип Вишњић“ за изузетан допринос на пољу музичке културе – Општине Бијељина, 2003. године; Сребрна медаља „Филип Вишњић“ за изузетан допринос на пољу музичке културе – општине Бијељина, 2009. године; Побједнички вијенац за изузетан допринос у култури и образовању Републике Српске, 2014. године.

​Такође, 2014. године организовао је концерт ”Вече са пријатељима”, који је наишао на велики одзив публике, те је наредних година наставио да организује концерте овог типа. Препознатљив по извођењу различитих жанрова на концерту, уз пратњу неколико пријатеља, врхунских умјетника, изводи популарне арије, романсе, староградске као и народне пјесме обрађене у новом руху.