ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА И БЕСЈЕДНИКА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА :: Semberija INFO ::

 

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА И БЕСЈЕДНИКА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА


У оквиру културне манифестције ,,Вишњићеви дани" , данас је у  Центру за културу ,,Семберија”, одржано такмичење рецитатора и бесједника за ученике основних и средњих школа.




Пред стручним жиријем, свој рад и таленат, данас је представило  68 ученика из основних школа са подручја града Бијељина и општине Угљевик.




-Циљ нам је да овим такмичењем оживимо рецитаторске секције и заиста нас охрабрује број ученика који се пријавио за учешће. Они су бирали рецитације по слободном избору, данас су оживјели стихови Радовића, Ерића и бројних српских пјесника. Ово је доказ да писана ријеч и даље живи, а ученици кроз рецитације откривају један нови свијет, шире своје видике. Ова манифестација нам помаже да промовишемо науку и културу, што је у данашње вријеме веома значајно”, навела је Јелена Жерајић, члан жирија.



На данашњем такмичењу,своју љубав према писаној ријечи  представило је  и 20 ученика  средњих  школа.






Културна манифестација ,,Вишњићеви дани" , која је почела данас, у знаку је јубилеја 120 година од оснивања Српског просвјетног и културног друштва ,,Просвјета" и 130 година од рођења нобеловца Иве Андрића.
Организатор 29. манифестације ,,Вишњићеви дани" је бијељинска ,,Просвјета", покровитељи Министарсво просвјете и културе Републике Српске и град Бијељина.