КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА ПРОСВЈЕТНИХ РАДНИКА :: Semberija INFO ::

 

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА ПРОСВЈЕТНИХ РАДНИКА


Foto: Semberija info
Поводом Свјетског дана просвјетних радника, Народна библиотека “Филип Вишњић” и Регионални синдикат образовања, науке и културе, вечерас су организовали књижевно вече.


 
Одломцима из својих дијела, публици су се представили писци Снежана Алексић – Топаловић,Винка Боровина, Саво Цвијетиновић и Милан Николић, а својим наступом вече су уљепшале и ученице Музичке школе "Стеван Стојановић Мокрањац"


 
-Овај мјесец је посвећен просвјетним радницима и вечерас смо тим поводом организовали књижевно вече. Биће ту и поезије и прозе, а представиће се и нека нова лица”, најавио је пјесник, књижевни критичар и учитељ, Милан Николић и додао да и за писање, као и за сваки хоби, треба наћи вријеме али да инспирације никада не недостаје.


 
Овакви садржаји недостају и требали би чешће да се одржавају, истакао је овом приликом бијељински пјесник Саво Цвијетиновић.


 

-Ово је прилика да се окупе наши суграђани и да се упознају са свим оним што ћемо ми вечерас представити. Вријеме у ком живимо је јако инспиративно и у посљедње три године, написао сам много пјесама и објавио три књиге. Нажалост људи се све мање баве поезијом, зато што је то нешто нематеријално,људи су једноставно окренути ка неким другим вриједностима”, рекао је Цвијетиновић.



(Семберија инфо)