Прије 15 година напустио нас је Тоше Проески :: Semberija INFO ::

 

Прије 15 година напустио нас је Тоше Проески


Данас се обиљежава тужна 15. годишњица смрти македонског славуја Тоше Проеског, који је погинуо у стравичној несрећи на аутоцести у близини Нове Градишке око 6 сати и 20 минута ујутро. Имао је само 26 година.

Иза себе је оставио пјесме, али и реченице по којима ће остати упамћен, а посљедњим изјавама вечер прије смрти, у којем је изјавио “како му је свега пуна глава”, ушао је у легенду. Његови наступи пунили су дворане без обзира на то у којој су се држави одржавали, публику је освајао гласом, стасом и карактером, а познат је био и по својој скромности.

Његове ријечи ‘Ве сакам сите’ (Све вас волим) ни данас нису заборављене, а колико је био несебичан и скроман откривао је како на наступима тако и у интервјуима. 

Рекао је и како жели дјевојку која цијени праве вриједности, а не материјалне. Да је био скромни младић великог срца, показивао је и својим дјелима: увијек је несебично помагао онима којима је то било најпотребније.

“Причате како је живот диван. И је, само да потраје још мало”, испричала је његова старија сестра македонским медијима у једном интервјуу што је рекао прије трагичне погибије.

Соба у којој је Тоше спавао још увијек је нетакнута. Сто метара даље стоји криж, постављен у његову част.


​Глас Српске