ИЗЛОЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА УМЈЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ 2022 :: Semberija INFO ::

 

ИЗЛОЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА УМЈЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ 2022


Отварањем изложбе ликовних радова у галерији Центра за културу „Семберија“ вечерас је означен завршетак 11. Умјетничке колоније 2022. Претходних пет дана 35 умјетника је боравило у Бањи Дворови гдје су своја духовна надахнућа претакали на сликарско платно.



-У мојим књигама сам описао много тога што се дешава овдје у Семберији. Семберија путује свуда са мном, излагао сам своје фотографије на четири континента и на свим изложбама се могла видјети и Семберија и Семберци. Мислим да ће се и остале колеге сложити да је боравак и рад у Семберији веома успјешан и плодан“, рекао је Божидар Витас мајстор умјетничке фотографије, најстарији учесник овогодишње колоније и учесник свих 11 досадашњих ликовних саборовања у Бијељини.



Са друге стране, Александар Симић један је од оних који су ове године по први пут учествовали на Умјетничкој колонији 2022. Задовољан је укупним амбијентом у којем се одвијало слављење ликовне умјетности у Бијељини.
-У посљедње вријеме своју инспирацију тражим и налазим у грчкој митологији. Током претходних неколико дана овдје у Бијељини настала је слика којој сам дао назив „Диоскури“. Ради се заправо о двојици браће од којих је један био бесмртан а други је био смртник тако да сам на платну у својеврсној поезији симбола настојао показати њихову суштину и однос“, рекао је Александар Симић за „Семберија ИНФО“.



Током Умјетничке колоније 2022 настала су 52 ликовна дјела. Изложба је отворена вечерас и тако ће бити наредних седам дана.

(Семберија инфо)