Колико кошта почетак нове школске године? :: Semberija INFO ::

 

Колико кошта почетак нове школске године?


До почетка нове школске године остало је још неколико дана, а родитељи убрзано приводе крају припреме за полазак школараца у школу. 

За једно дијете потребно је издвојити и до 800 КМ за све што је неопходно за школу. 

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да су испуњени сви услови за почетак нове школске године, те да 1. септембра, почиње настава за 85.059 основаца и 36.000 ученика средњих школа у  Републици Српској.

У прве разреде основних школа је уписано око 9.100 ученика, што је за око 130 ученика више него у прошлој школској години.

Влада Републике Српске је за бесплатне уџбенике обезбиједила додатна средства, која сада износе више од 6,45 милиона КМ.

"У наредној школској години бесплатне уџбенике добиће око 46.000 ученика основних школа, а ова мјера треба да се посматра као подршка породицама у оквиру популационе политике, али и као подршка нашим талентованим младим људима који су будућност Републике Српске", рекла је Тривићева.

Она је навела да средства намијењена за превоз ученика Министарство исплаћује на основу броја ђака који путују и удаљености са које путују у школу.


БХРТ