​Коло српских сестара “Света Ангелина Српска” Црњелово: Обиљежена крсна слава Кола :: Semberija INFO ::

 

​Коло српских сестара “Света Ангелина Српска” Црњелово: Обиљежена крсна слава Кола


Коло српских сестара “Света Ангелина Српска” из Црњелова, светом литургијом у храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову и резањем славског колача, обиљежило је у петак, 12.8.2022., своју крсну славу - Свету Ангелину.

Миланка Живановић, чланица Кола српских сестара “Света Ангелина Српска” каже да Коло постоји већ двадесет и двије године, те да су протекле двије деценије обиљежене низом хуманитарних акција.
“Кроз наш рад и дјеловање, уз  несебичну помоћ људи добре воље, успијевали смо и успијевамо да помогнемо многима којима је та помоћ била неопходна. На овакав начин исказујемо и љубав према родном крају, према селу из којег потичемо. Сваке године организујемо манифестацију “Семберско прело”, јер желимо да сачувамо наше обичаје и нашу традицију. Потрудимо се да припремимо нешто ново, било да је ријеч о пјесми, изради рукотворина, обичајима  и дружењу”, каже Миланка Живановић, истакавши да је у 2017. години покренут занимљив пројекат - изградња и комплетирање “Семберског етно – домаћинства”.



Нада Закић, предсједница овог удружења, уз помоћ још тридесетак чланица Кола, настоји да сачува традицију и обичаје овог краја, остављајући новим генерацијама у насљеђе све оно што вриједи чувати и памтити.
Изузетно добру сарадњу  Коло српских сестара “Света Ангелина Српска” остварило је са надлежним републичким институцијама, са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и са Туристичком организацијом Бијељина, тако да се пројекат “Семберског етно - села” успјешно реализује.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић