У ЈАЊИ ОДРЖАН ЖЕНСКИ БАЗАР :: Semberija INFO ::

 

У ЈАЊИ ОДРЖАН ЖЕНСКИ БАЗАР


Foto: Semberija info
У оквиру пројекта “Женски међурелигијски караван” који организује Фондација “Лара” у сарадњи са Удружењем жена “Жена” из Јање данас је у Јањи, на обали ријеке Дрине одржан “Мултиетнички базар женских вјештина и традиције”.

На базару су изложене рукотворине и традиционална јела а бројни гости су искористили прилику за дружење и размјену искустава.



Пројекат „Женски међурелигијски караван“ има за циљ да допринесе унапређењу међурелигијског дијалога и разумијевања у Бијељини кроз повезивање и оснаживање активисткиња различитих етничких група које живе на подручју града.

Планираним активностима окупљене су жене различитих вјера и поријекла из градских и руралних средина како би прошириле своје знање о обичајима, вјери и животу њихових комшија различитих вјера.



-Овај базар има задатак да на једном мјесту сакупи и покаже сво богатство које имамо у Семберији. Сваки почетак је тежак а ово је један лијеп почетак и надам се да ћемо у наредним годинама имати још оваквих догађаја. Захвалио бих се организаторима и учесницама које су овдје у Јањи показале бројне потенцијале којима располажемо а које недовољно промовишемо И искориштавамо”, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.



Фондација “Лара” пројектне активности реализује у сарадњи са Удружењем жена “Жена” из Јање, Удружењем грађана “Отахарин” из Бијељине и Удружењем Ромкиња Бијељина, а уз подршку НДИ (Натионал Демоцратиц Институте фор Интернатионал Аффаирс).

(Семберија инфо)