„Отворена сцена 2022“: Програм :: Semberija INFO ::

 

„Отворена сцена 2022“: Програм



  • У склопу овогодишњег програма „Отворена сцена 2022“ бијељинској публици ће се представити „Петропавловски појци“. Вокално-инструментални састав, који окупља људе разлучите по звању, професији, старости, а по „вољи Божијој“, изводи духовну, старосрпску и византијску музику. Ова музичка породица, која за себе каже да су „Браћа у Христу“, која свој унутрашњи духовни свијет изражава најљепшим тоновима и гласовима наступиће на платоу бијељинског Центру за културу 3. августа у 21.00ч.

  • Током трајања манифестације Отворена сцена 2022“ биће организован и „Биоскоп на отвореном“. Наиме, ЦЗК организује пројекцију домаћег филма "Хоћу мужа" на крову Центра за културу са ограниченим бројем мјеста на 100 и са слободним улазом за све посјетиоце. Почетак пројекције филма је планиран у 21.00ч, 4. августа 2022.

  • Бијељински умјетнички салон окупља различите ствараоце из области ликовне умјетности, дизајна и архитектуре. Публици ће се и ове године представити аутори различитих поетика и умјетничких приступа са својим новим радовима. Сама изложба доприноси дијалогу између умјетника, њихових радова, публике и града. Она је отворен простор за нове идеје и прилика за нова представљања. Овогодишњи салон ће бити отворен 4. августа у 19.00ч. и трајаће до 2. септембра. Улаз је слободан.

  • У оквиру програма „Отворена сцена 2022“ који организује Центар за културу „Семберија“ Бијељина,  5.8.2022. биће изведен мјузикл „Весело девојачко вече“. Почетак програма планиран је у 20.00 часова на бијељинском градском тргу

    Овај весео и урнебесан мјузикл дешава се у једном караока клубу и води публику на путовање у животе другарица из дјетињства које прослављају дјевојачко вече ћерке једне од њих. У драми пуној хумора, када се попије и отвори женска душа, долази до заплета, туге и испреплетаних животних прича о срећи, љубави, пријатељству, повјерењу, незадовољству. Свака од ових жена има своју причу, а сваку причу прате познати југословенски хитови као што су: „Ти си ми све на свету“, „Шта ће ми живот без тебе драги“, „Апсолутно твој“...


ЈУ ЦЗК "Семберија" Бијељина