ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН ПРВЕНАЦ МАРИЈЕ ГАВРИЛОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН ПРВЕНАЦ МАРИЈЕ ГАВРИЛОВИЋ


Foto: Semberija info
Марија Гавриловић(34), рођена у Љубовији, магистар економије, представила је вечерас у Народној библлиотеци “Филип Вишњић” свој роман првијенац “Мали малинари”, чији је издавач београдска “Нова поетика”.

Марија је удата за православног свештеника и мајка је троје дјеце, већ пет година живе у Аустрији. На наше питање, како је ушла у свијет књижевности, каже да је то “љубав из дјетињства, потреба да чита и пише”.



“Та љубав дуго траје. Наравно, за све, па и за писање, неопходно је неко вријеме и неке околности које треба да се подударају. Када сам добила своју дјецу, тада се и та љубав ка писаној ријечи јавила поново, али, сада пуно интензивније. Мој роман “Мали малинари” је књига о брату и сестри, Ани и Кости, који  љетњи распуст проводе у српском селу. Помажући баки да бербу малина приведе крају, упознају су се ближе са селом, животом његових мјештана, самим тим они упадају у једну занимљиву авантуру. На тај начин граде себе и своје личности, одрастају, оплемењују се и такви се враћају у град”.



Што се тиче неких универзалних порука за младе, Марија Гавриловић каже да је најлакше увијек поћи од хришћанских врлина, а ту је љубав, прије свега и захвалност.
 

“Да цијенимо оно што имамо, да се међусобно поштујемо, да се жртвујемо за најближе и да се сви помало потрудимо, да би ствари ишле неким својим нормалним током. Планирам и наставак приче о малим малинарима. Дјеца ће поново доћи на село, за зимски распуст, гдје ће се упустити у нове авантуре. Идеје црпим из свог завичаја, из Азбуковице”, каже Марија Гавриловић.

Жељана Арсеновић, директор Народне библиотеке “Филип Вишњић” каже да је ово прво представљање романа “Мали малинари”, управо у Бијељини.


 

“У питању је књига за дјецу, али је могу читати и старији, те нам је задовољство и част што представљамо ову књигу и што је вечерас пуно посјетилаца који су дошли на ову промоцију”, каже Жељана Арсеновић.

(Семберија инфо)