КЊИЖЕВНИ КЛУБ “ЈОВАН ДУЧИЋ” БИЈЕЉИНА - СТИХОВИМА СПОЈИЛИ БИЈЕЉИНУ И ВИШЕГРАД :: Semberija INFO ::

 

КЊИЖЕВНИ КЛУБ “ЈОВАН ДУЧИЋ” БИЈЕЉИНА - СТИХОВИМА СПОЈИЛИ БИЈЕЉИНУ И ВИШЕГРАД


Foto
 Чланови Књижевног клуба “Јован Дучић” из Бијељине, који у овој години обиљежавају двадесет година рада и постојања овог клуба, прије десетак дана гостовали су у Вишеграду, гдје је у организацији Народне библиотеке “Иво Андрић” и истоименог Културног центра представљен Зборник поезије семберских пјесника “Времеполов” у којем је заступљена поезија двадесет и пет пјесника с ових простора.



 Предсједник Књижевног клуба “Јован Дучић” из Бијељине, Радмила Ђокић каже да су, осим ње, у Вишеграду своје стихове говорили Радмила Томић, Божо Божић, Милева Сека Антонић, Јеленко Ивановић, Ружица Ранкић, Анђелко Јеремић и Живојин Михајловић.



“Добар домаћин у Вишеграду, у име организатора, Народне библиотеке “Иво Андрић” била нам је Весна Нешковић. Са нама је био и наш дугогодишњи пријатељ и сарадник новинар Радоје Тасић, који је том приликом забиљежио наше дружење са вишеградском публиком. Ово је за нас изузетно важна година у којој обиљежавамо значајан јубилеј, двадесет година рада и постојања. Ово пјесничко дружење, које смо  симболично назвали “Караван стиха”, након гостовања у Београду и Вишеграду, планирамо  крајем септембра организовати и у Бањалуци. Оно што ће нам свакако остати у прелијепом сјећању је и краћи излет, који смо другог дана боравка у Вишеграду, организовали до Старог Брода на Дрини”, истиче Радмила Ђокић.




(Семберија инфо)