ОТВОРЕНО 14. БИЈЕЉИНСКО БИЈЕНАЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНО 14. БИЈЕЉИНСКО БИЈЕНАЛЕ


Foto: Semberija info
У Музеју Семберије вечерас је отворено Четрнаесто бијељинско бијенале, ликовна смотра на којој је изложено 29 радова од двадесет еминентних ликовних умјетника са подручја Бијељине и регије сјевероисточног дијела Републике Српске.

Како у поздравној ријечи рече директор Музеја Семберије, Момчило Копривица, ова изузетно вриједна ликовна манифестација организује се сваке друге године, дакле, већ пуних тридесет година.



“У прошлој години Бијенале није организовано због пандемије вируса корона. На овој смотри заступљени су умјетници који стварају у различитим ликовних техникама. У наредних мјесец дана посјетиоци ће бити у прилици да виде изложене радове, а првонаграђени ликовни стваралац биће у прилици да у Музеју Семберије организује своју самосталну изложбу”, изјавио је Момчило копривица.



Весна Тодоровић, мастер ликовни умјентик, члан жирија, истакла је да су на Четрнаестом бијељинском бијеналу заступљени различити ликовни изрази, тематике и поетике.



“Одлучили смо да прва награда припадне Катарини Аћимовић из Зворника која  је изложила два рада у комбинованој техници таписерија - вез, под називом “Мајчине” и “Мајчине 2”.  Тренутно је на завршној години Одсјека за сликарство Академије умјетности у Бањалуци, у класи професорице Јелене Каришик. Учествовала је на осам колективних изложби у земљи и иностранству. Водила је и двије креативне радионице за студенте сликарства, графике и интермедијалне умјетности у Бањалуци, под називом “Шта је креативност” и “Народна умјетност””, истакла је Весна Тодоровић.



 Друга награда припала је Мирни Јовановић  за рад “Земља”, акрилик, док је трећа награда припала  Сабири Пазарац за рад “Слобода”, колаж, акрил на платну.

(Семберија инфо)