Дворови: Међународни фестивал фолклоре “Дворови 2019” :: Semberija INFO ::

 

Дворови: Међународни фестивал фолклоре “Дворови 2019”


На базенима Бање Дворови и ове године је одржан је, девети по реду, Међународни фестивал дјечијег фолклора ,,Дворови 2019”,  а учествовало је  11 културно-умјетничких  друштава, односно 420 учесника из разних крајева БиХ, Србије, Македоније, Аустрије, Хрватске и Румуније. Фестивал је отворио предсједник Скупштине Града Славиша Марковић истичући да је оволики број младих на једном мјесту право богатство, а посебно што је ријеч о нараштајима који чувају традицију.



-Град Бијељина препознаје праве вриједности и у сваком погледу подржава овакве и сличне манифестације. Куд “Дворови” је позитиван примјер како се са мало средстава и много труда може организовата овако фасцинантна манифестација”, рекао је Марковић.



Предсједник КУД ,,Дворови” Зоран Ранкић истакао је да на овај начин  наши млади нараштаји, кроз игру, од заборава чувају игре и обичаје својих предака. Учесници фестивал продефиловали су кроз Дворове, а потом су се на комплексу базена “Бање Дворови”, бројној публици представили сплетом традиционалних игара.

Семберија ИНФО/О. Стјепановић