ПРОМОЦИЈА МЛАДИХ КЊИЖЕВНИКА :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОЦИЈА МЛАДИХ КЊИЖЕВНИКА


Foto: Semberija info
У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ одржана је промоција збирке кратких прича „Љепота лапота“ младог Милоша Петровића. Књига је објављена крајем прошле године а настала је као резултат труда запослених у Дому културе „Студентски град“ из Београда да отворе јавни простор за дјела младих књижевника.



-Дом културе „Студентски град“ има своју издавачку дјелатност. Међутим, нисмо посвећивали дужну пажњу младим ауторима. Такође, примјетили смо да дјела старијих аутора све више губе ону животну енергију, покретачки елан и да њихове мисли све више теже да постану „политички коректне“. Док је Милош на другој страни потпуна супротност. Он је слободан, храбар, маштовит, са једном посебном врстом реченице за коју су мајстори писане ријечи у Београду имали само ријечи хвале. Милош Петровић је побједом на нашем првом конкурсу за најбољу збирку кратке приче, веома високо поставио критериј на који ће наићи учесници наредних конкурса Дома културе „Студенстки град“, рекла је Тамара Митровић, уредница књижевног програма у Дому културе „Студентски град“.



Милош Петровић се на конкурс ДК „Студентски град“ пријавио са своје 24 године. Пријавио се са 28 кратких прича што је био највећи број прича који је пријавио неко од кандидата. Све приче, настале из пера тек свршеног студента, могле би својим књижевним квалитетом изненадити и искусне читалачке сладокусце.

Треба поменути да је у току други конкурс за најбољу кратку причу Дома културе „Студентски град“. Сви који имају мање од 28 година и смисао за кратку причу, позвани су да се пријаве. Тражи се насљедник Милоша Петровића.

(Семберија инфо)