ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина: Отворени „Дани дјечије културе“ у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина: Отворени „Дани дјечије културе“ у Бијељини


У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина, данас је отворена културна манифестација „Дани дјечије културе“ , коју  су организовали у склопу обиљежавања 90 година постојања ове културне установе.

Жељна Арсеновић, директорка Народне библиотеке „Филип Вишњић“, рекла је да је манифестација „Дани дјечије културе“ један од начина да обиљеже јубилеј библиотеке заједно са малишанима.
- Годинама уназад, велику пажњу посвећујемо раду са дјецом и из тога је проистекла ова идеја, односно да на овај начин прославимо ових наших 90 година“, истакла је Арсеновићева.

Горан Гашић, директор вртића „Драган и Зоран“ казао је да су са задовољством прихватили позив да узму учешће у првим данима „Дана дјечије културе“, а да ће се данас представити 30 - ак малишана, средњих вртићких група вртића „Драган и Зоран“.

- Надам се да ће ова сјајна идеја заживети и да ће постати традиција. Вртић „Драган и Зоран“ има дивну сарадњу са Народном библиотеком и природно је и логично, да васпитно – образовне установе сарађују са најзначајнијим установама културе у нашем граду“, истакао је Гашић. 

„Дани дјечије кулуре“ отворени су наступима хора Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“, коју су извели химну Републике Српске, а одмах после њих хор ОШ „Кнез Иво од Семберије“ извео је нумеру „Завјет“.

Након извођења нумера,  „Дане дјечије културе“, званично је отворио предсједник Скупштине града Бијељина, Александар Ђурђевић и рекао да је јако важно да се дјеца од малих ногу уче правим вриједностима, а да је култура свакако једна од њих и изразио наду да ће „Дани дјечије културе“ постати традиција у граду Бијељина.




Манифестација „Дани дјечије културе“ биће реализована у сарадњи са предшколским установама са подручја града Бијељина, основним школама „Кнез Иво од Семберије“ Бијељина и „Меша Селимовић“ из Јање, те Музичком школом „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина.

За вечерас, са почетком у 19 часова, ученици ОШ „Меша Селимовић“ из Јање извешће Луткарску представу под називом „Црна бака“.
 

Семберија инфо - С. Јовановић