БИЈЕЉИНА: У Центру за културу представљена књига диванске поезије “Слика у огледалу”, аутора Дамира А. Сарачевића. :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У Центру за културу представљена књига диванске поезије “Слика у огледалу”, аутора Дамира А. Сарачевића.


У Центру за културу “Семберија” у Бијељини, У суботу, 28. маја 2022. године, представљена је књига диванске поезије “Слика у огледалу”, аутора Дамира А. Сарачевића. Више од 2,5 сата протекло је испуњено поезијом, музиком, вјером, љубављу.



На почетку програма, испред домаћина, Меџлиса исламске заједнице Бијељина, обратио се и пожелио добродошлицу главни имам Самир еф. Цамић.

Све присутне посебним дахом и даром прекрасних гласова, те музичким умијећем одушевили су кантаутори Латиф Моћевић и Енес Укић. Они су о књизи говорили из своје перспективе музичких умјетника и ауторових пријатеља, а затим су о поезији говорили аутор, из перспективе писца и проф. др Сеад Шемсовић, рецензент књиге, који је истакао да је Сарачевић овим рукописом ушао у круг најизраслијих бошњачких пјесника религијских тема средње генерације.

На овој прелијепој вечери хор "Атик", Меџлиса Исламске заједнице Бијељина, представио се са два колажа илахија, побожних пјесама, а за крај су проучили илахију “Одгој наш је име Твоје”, за коју је текст написао Дамир А. Сарачевић, а музички аранжман урадио је Елдин Хусеинбеговић.

Поезију у свом таленту и даху рецитовала је Мелиха Хамзић, а водитељица програма била је Ениса Окановић. 

Семберија инфо