Шести Интернационални фестивал музике „Примавера“: Отварање фестивала 7. априла :: Semberija INFO ::

 

Шести Интернационални фестивал музике „Примавера“: Отварање фестивала 7. априла


Шести Интернационални фестивал музике „Примавера“ биће одржан од 7 до 10. априла 2022. године у прелијепом амбијенту Етно-села ”Станишићи”. Организатор ове успјешне манифестације, која окупља младе музичке таленте из региона, је Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије”.

Ове године се пријавило око 600 такмичара из 92 музичке школе из Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске. Учесници ће се такмичити у дисциплинама: клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, гитара, соло пјевање, дувачи (труба, флаута, кларинет) и солфеђо у укупно 57 старосних категорија, а такмичаре ће оцјењивати стручни жири састављен од еминентних умјетника и педагога из региона.

Велики број пријављених такмичара и висок ниво извођаштва су показатељ да  Фестивал остаје у врху најзначајнијих музичких такмичења у региону.



Са жељом да Фестивал досегне још једну степеницу у свом развоју и успјеху, организациони тим Фестивала  је осмислио награду ЈА САМ УЧЕНИК ШКОЛЕ, која ће дати могућност ученицима школа да се такмиче и освоје награду за своју школу а која ће се огледати у пианину марке Feurich F122 за школу ученика побједника на којем ће не само такмичар, побједник имати прилику да свира већ и друга дјеца, ученици школе.

Овом наградом, Фестивал Примавера жели да као Фестивал са највећим бројем такмичара да свој допринос у унапређењу квалитета образовања у образовним институцијама, а уједно и подстакне развој не само школе као институције већ развој заједништва и тимског рада у оквира саме школе.
 
Отварање Фестивала је заказано за 7. април у 20 часова, а на свечаном концерту  ће наступити Љиљана Вукеља, професор клавира на Факултету музичке уметности у Београду, која је и члан жирија. Сви такмичарски садржаји су отворени за јавност.

 Затварање такмичења као и свечана додјела главне награде – пијанина ће се одржати у недјељу, 10. априла у 20 часова.