Дебатни клуб ,,Демостен" освојио прво мјесто :: Semberija INFO ::

 

Дебатни клуб ,,Демостен" освојио прво мјесто


У организацији ЕЛСА-е Зенице на Правном факултету у Зеници одржано Универзитетско дебатно такмичење уз подршку Правног факултета, Уније студената Универзитета у Зеници и уз финансијску подршку Министарства за образовање, науку, културу и спорт Зеничко-добојског кантона. 

У уводном дијелу такмичења присутнима су се обратили проф.др.сц. Спахија Козлић, министар за образовање, науку, културу и спорт ЗДК, проф.др.сц. Енес Бикић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Зеници, проф.др.сц. Аида Мулалић, продеканеса за наставу и студентска питања Правног факултета те Аида Рихић, предсједница ЕЛСА Зеница. 

Учешће на такмичењу узели су тим Економског факултета, тим Филозофског факултета и тим Правног факултета са 9 дебатаната који су разговарали на три занимљиве и актуелне теме: 

1. Пушење у унутрашњим просторијама треба забранити; 
2. Тестирање лијекова и козметике на животњиама треба бити дозвољено у БиХ; 
3. Потребно је увести новчане казне или друге санкције за оне који не желе да се вакцинишу.

Најбољом дебатном екипом проглашен је Дебатни клуб ,,Демостен", Филозофског факултета у Зеници (Елма Мујић, Елвира Софтић, Бењамин Крехић), док је друго мјесто припало дебатном клубу ,,Горгија" Правног факултета у Зеници. 

Ментор дебатног клуба "Демостен", Филозофског факултета у Зеници, доц. др. Мирза Џанановић, истакао је како је дебатно такмичење сјајна прилика за студенте да се међусобно упознају, друже, такмиче у знању и заједнички усавршавају говорничке способности које ће им у будућности засигурно бити од користи у професионалној каријери. 

​Сви учесници су добили потврде о учешћу и пригодне награде, а ЕЛСА Зеница је, уз финансијску подршку Министарства за образовање, науку, културу и спорт Зеничко- добојског кантона за сва три дебатна тима осигурала и вриједне новчане награде.