ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ АУТОРА ДРАГАНА МРКАЈИЋА КАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ АУТОРА ДРАГАНА МРКАЈИЋА КАЈЕ


Незаборављени завичај

У великој сали центра за културу “Семберија” 15. фебруара, у 18 часова, у организацији Музеја Семберија, биће промовисана књига “Незаборављени завичај” аутора Драгана Мркајића Каје.
 Мркајић каже  да је у овој књизи, на којој је радио више од четири године, обухватио прошлост Тузле и околине у протеклих више од од стотину година.

“Многи , поготово они млађи, који су рођени у Тузли и околини, не памте да је у Тузли био споменик краљу Александру, да је постојао трг краља Петра на локалитету гдје се налази корзо, да је Тузла имала прве учитеље и прво позориште у БиХ, угледне љекаре, хотелијере, банкаре, учитеље. Срби Јевреји су у вријеме Краљевине СХС водили главну ријеч у области трговине, банкарства, здравства, школства”, истиче Драган Мркајић Каја, наглашавајући да је детаљније писао и о прошлости великог насеља Симин Хан, о првој солани, експлоатацији угља, популарном “ћири”.

У Мркајићевој књизи читаоци могу сазнати пуно и о прошлости насеља, као што је Колимер, Пожарница, Чакловићи, Ковачево Село. Љ.Љ.