Дјечији ликовни радови 27. пут у Музеју Семберије :: Semberija INFO ::

 

Дјечији ликовни радови 27. пут у Музеју Семберије


Поводом славе Музеја Семберије - Дана светих Ћирила и Методија, отворена је 27. Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика основних школа регија Семберије, Мајевице и Посавине, и дјеце предшколског узраста  бијељинских вртића.

Поред академског сликара мр Зорана Језидмировића, чланови стручног жирија били су академски графичар Милијанко Михољчић и кустос-историчар у Музеју Семберије Зоран Мидановић. Они су имали задатак да од 285 пристиглих радова из 17 школа и вртића, разврстаних у двије категорије, одаберу по три најбоља рада.

У категорији виших разреда основних школа прво мјесто је освојила Милица Качаревић, ученица шестог разреда ОШ "Петар Кочић" из Броца, друго мјесто припало је Александру Деспотовићу, ученику осмог разреда ОШ "Меша Селимовић" из Јање. Треће мјесто је освојила Милана Ђокић, ученица осмог разреда ОШ "Дворови" из Дворова.

На основу гласова посјетилаца награда публике је припала Ањи Јањушевић, ученици шестог разреда ОШ "Вук Караџић" из Власенице.

Прву награду стручног жирија у категорији вртића и нижих разреда основних школа освојио је шестогодишњи Немања Митрић из вртића "Драган и Зоран" Бијељина, док је друга награда припала Жељку Симојловићу из Предшколске установе "Петар Пан" Бијељина. У овој категорији, треће мјесто освојила је Ангела Петричевић из вртића "Чика Јова Змај" у Бијељини.

Изложба ће бити постављена у Музеју Семберије до 20. јуна 2019. године.
 
Град Бијељина