ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ: ПОДСЈЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКЕ РИЈЕЧИ И СТИХОВЕ :: Semberija INFO ::

 

ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ: ПОДСЈЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКЕ РИЈЕЧИ И СТИХОВЕ


Једанаести мјесец сваке од претходних 27 година је вријеме када се у Семберији одржавају „Вишњићеви дани" – културна манифестација посвећена Филипу Вишњићу.

Као и до сада, организатори - Српско културно и просвјетно друштво „Просвјета", у сарадњи са Градском управом и установама културе у Граду Бијељина и Министарствмо просвјете и културе, за бијељинску публику од другог до осмог новембра у оквиру 28. „Вишњићевих дана“ приређују низ изложби, књижевних вечери, научне скупове и музичко-сценске догађаје, а неће изостати ни такмичења рецитатора и бесједника и сусрети младих пјесника.



Данас су у Центру за културу „Семберија“ своје ораторске потенцијале представљали ученици основних и средних школа са подручја града Бијељина. Рецитаторско-бесједничка такмичења за ове младе људе организују се са сврхом да се јавност, кроз умијеће говора талентованих ученика подсјети на сјајне пјеснике и њихове непревазиђене стихове.

Званично отварање овогодишњих „Вишњићевих дана" и свечана академија заказани су за сутра, четвртог новембра од 20 часова у Центру за културу „Семберија".


Семберија инфо - И. Гутић
​Фото - Б. Милошевић