Позитивне критике свјетских медија за филм „Небеса” :: Semberija INFO ::

 

Позитивне критике свјетских медија за филм „Небеса”


Након свјетске премијере 5. августа, на фестивалу у швајцарском граду Локарно, најновији филм Срђана Драгојевића „Небеса” привукао је пажњу многих страних фимских сајтова и портала, саопштио је Филмски центар Србије.

Новинар Лео Бараклоу из „Варајетија” је у интервјуу са Драгојевићем истакао да је редитељ кроз три приче о чудима на сатиричан начин приказао живот у Источној Европи, при чему је призвао гротескну визију бивших комунистичких земаља након њиховог помијерања ка капитализму.

На сајту „ИЦС филм”, умјетнички домети аутора се пореде са режијама легендарног Пјера Паола Пазолинија, конкретно са његовом „Трилогијом живота”.

„Посткомунистичко окружење даје непогрешив политички подтекст свим причама, с тим да за уживање у филму није потребно много предзнања о новијој источноевропској историји”, пише на овом сајту.

Сајт „Ле Темпс” посебно је похвалио први сегмент филма, док је Владан Петковић на сајту „Цинеуропа” истакао висок квалитет израде, таленат и надахнуће филма.

Филм „Небеса” испричан је кроз три приче које се протежу током три деценије (1993, 2001, 2026) и истражује утицај чуда на савремено друштво. Српску премијеру имаће 25. августа, на затварању 4. издања Дунав филм феста у Смедереву. Улоге тумаче  Срђан Жика Тодоровић, Горан Навојец, Бојан Навојец, Милош Тимотијевић, Анђелка Прпић, Нела Михајловић и други.

Агенције