ЗЛАТНИ ПЛАТАН УРУЧЕН СВЕТОЗАРУ ЦВЕТКОВИЋУ :: Semberija INFO ::

 

ЗЛАТНИ ПЛАТАН УРУЧЕН СВЕТОЗАРУ ЦВЕТКОВИЋУ


Foto: Novosti/P.Milošević
Глумцу Светозару Цветковићу синоћ је у Требињу у оквиру деветог Фестивала европског и медитеранског филма уручена награда Златни платан, која се додјељује за посебан допринос евромедитеранској кинематографији.

Цветковић је након уручења награде рекао новинарима да је ова награда за њега изненађење, те изразио захвалност Фестивалу европског и медитеранског филма.

Он је додао да награду посвећује својој породици, истаквши да без њих не би могао ништа да уради и не би имао сигурност у животу.

Прије додјеле награде, у Културном центру у Требињу приређена је пројекција филма за дјецу "Магични кључ" редитеља Драшка Ђуровића.

Осим Цветковића, овогодишњи лауреат је глумица Наташа Нинковић којој је награда Златни платан уручена на церемонији свечаног отварања фестивала.

Девети фестивал европског и медитеранског филма у Требињу биће затворен сутра, када је на љетњој сцени Дома младих предвиђена додјела великих повеља Леотара.

Фестивал организују Танграм центар, Културни центар Требиње, Дом младих и хотел Леотар под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске, Града Требиња и Министарства културе и информисања Србије.
 
(СРНА)