Бјелогрлићу почасна Златна јабука на фестивалу у Крању :: Semberija INFO ::

 

Бјелогрлићу почасна Златна јабука на фестивалу у Крању


На првом Међународном филмском фестивалу у Крању, почасну Златну јабуку добио је глумац, сценариста, продуцент и редитељ Драган Бјелогрлић за, како су истакли организатори, богато и разноврсно глумачко стваралаштво и врхунски умјетнички допринос на аудиовизуелном пољу.

„Као један од водећих српских глумаца и умјетника, заслужан је за раст и развој регионалног кинематографског и серијског сектора” стоји у образложењу награде.

Само уручење награде пратио је вишеминутни аплауз публике, након чега је услиједио концерт групе Мањифико, посебно у част посебног госта Драгана Бјелогрлића. преноси Тањуг.

Трочлани међународни жири додијелио је Велику златну јабуку Јасни Ђуричић за најбољу главну улогу и изузетно умјетничко остварење у улози у филму „Quo vadis, Aida?"

Горан Богдан, Франз Роговски и Нада Шаргин добили су Јабуке за посебна глумачка остварења.

Као што је на завршној приредби истакла селекторка програма Ана Штурм, најлепши дио фестивала био је тај што су филмове поново вратили људима.

- Нема ништа љепше него сједити у топлој љетњој вечери, у препуном љетњем биоскопу и гледати публику како сједи и са поштовањем прати најновија регионална остварења. Поред филмова које смо коначно успјели да прикажемо на великом платну, посебно незабораван тренутак пружио је Мањифико чија је музика такође оставила трага на почасног госта Драгана Бјелогрлића, и који нам је на завршну приредбу након дуго времена на сцену донио „живу” музику“, рекла је Ана Штурм.

Политика