ПЕТАР ДИНЧИЋ ИЗ СРБИЈЕ ЛАУРЕАТ ФЕСТИВАЛА :: Semberija INFO ::

 

ПЕТАР ДИНЧИЋ ИЗ СРБИЈЕ ЛАУРЕАТ ФЕСТИВАЛА


Петар Динчић из Србије лауреат је 13. фестивала "Дани хармонике", који је у такмичарском дијелу завршен вечерас.

Деветнаестогодишњи Динчић је у изјави за медије истакао да је презадовољан јер је у својој категорији освојио максималних 100 поена.

"Хармонику свирам од пете године, завршио сам основну и средњу музичку школу и похађам Музичку академију", рекао је Динчић.

Лауреатима фестивала награде и признања су уручили предсједник жирија Јуриј Шишкин и организатор и директор Фестивала Славиша Перић.



Перић је изразио задовољство што је Фестивал успјешно реализован и у пандемијским околностима, те захвалио умјетницима, члановима жирија и такмичарима за учешће.

"Посебну захвалност дугујем покровитељу фестивала предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, као и општини Угљевик и граду Бијељина за подршку", навео је Перић.

Побједник преткатегорије је Давид Пршурић из Хрватске, а по категоријама су најбољи Алекса Јовановић из Србије, Ђорђе Перић из БиХ, Александар Славујевић из Србије, Ајдин Окић из БиХ, Вељко Јованић из БиХ, Хусејн Бајрактаревић из БиХ, Милош Миливојевић из Србије, Петар Динчић из Србије и Вехдија Хоџић из БиХ.

У оквиру квалификација за финале Свјетског купа хармонике жири је одабрао да ће БиХ представљати у сениорској конкуренцији Вехдија Хоџић, а у јуниорској Радован Ивановић.

Фестивал "Дани хармонике" завршава се сутра концертом у бијељинском Центру за културу, на којем ће наступити млади Ђорђе Перић и руски умјетници Јуриј Шишкин и Станислав Малишев.