Мирјана Карановић постала дио тима Београдског драмског позоришта :: Semberija INFO ::

 

Мирјана Карановић постала дио тима Београдског драмског позоришта


Драмска умјетница Мирјана Карановић је, на пригодној свечаности у Београдском драмском позоришту, 8. марта  потписала уговор којим је постала стални члан овог ансамбла. Мирјана Карановић недавно је добила награду „Татјана Лукјанова” за вишегодишњи допринос театарској кући на Црвеном крсту и позоришном животу Србије.

Драма „Читач” Бернхарда Шлинка у режији Бориса Лијешевића, у којој маестрално тумачи лик Хане Шмиц, проглашена је за представу године у Београдском драмском позоришту и културни догађај 2020. године.

‒ Ово што сам до сада видјела у БДП-у веома кореспондира са мојим доживљајем театра. Веома се радујем сваком извођењу представе „Читач” у БДП. Како је одмицао рад на тој представи, за мене је било логично да ме стигла та улога. Тада сам пратила како се БДП трансформише у мјеру новог, авангардног, различитог театра“, рекла је Мирјана Карановић и нагласила да се „враћа у своје природно окружење”.

‒ Рођена сам двије улице испод Београдског драмског позоришта и враћам се у свој крај. Моја мама и тетка су вољеле БДП, које је 60-их година прошлог вијека било најбоље позориште у граду. Одлучила сам да постанем дио позоришта које има изузетан млади ансамбл и репертоар који прати мисао коју волим у позоришту. За мене је природно да будем дио БДП и са нестрпљењем очекујем рад на представама са амбициозним ансамблом и управом театра“, казала је Мирјана Карановић.

Југ Радивојевић, директор БДП-а, напоменуо је да је велика част и радост за сваког у позоришту, јер је Мирјана Карановић постала дио овог ансамбла.

‒ Од када сам дошао у позориште ово је шести пут да потписујемо стални аганжман са неким од глумаца. Милош Биковић, Андрија Кузмановић, Марко Гверо и Вања Ненадић су већ постали чланови нашег ансабла, а ево данас и Мирјана Карановић. Очекујемо да ћемо до краја године као сталне чланове ансамбла добити и Иву Илинчић и Исидору Симјоновић. Надамо се да ће следеће године да нам се прикључе Нина Јанковић и Миодраг Радоњић“ ‒ казао је Радивојевић.

Семберија инфо