МИЛЕНКОВИЋ: ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА СЕ ВРАТИМ КОНЦЕРТИМА :: Semberija INFO ::

 

МИЛЕНКОВИЋ: ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА СЕ ВРАТИМ КОНЦЕРТИМА


Foto: RTRS
Стефан Миленковић, виртуоз на виолини, свјетски путник, професор, неко коме нису страни авантуристички спортови, свестрани умјетник, однедавно је и бањалучки зет, који ових дана борави у главном граду Републике Српске.

Миленковић истиче да тренутно одмара и ужива у кругу породице, с обзиром да је прошле године добио сина.

- Одморио сам се и спреман сам за наставак одржавања концерата, али све зависи и од ситуације са пандемијом.

Пријало ми је да будем д породицом, за разлику од нормалних времена када сам у години имао 200 радних дана и одстуствовања од куће - каже овај виолиниста.

Додаје да добија много позива за онлајн концерте, али да само на неке од њих одговори, те да је концентрисан на љето и јесен када ће имати више посла и концерата.

- Највећа жеља ми је да се након ове епидемије вратимо једни другима. Мислим да већ сада схватамо колико се људски контакт не може поредити и надомјести са друштвеним мрежама и апликацијама.. Концерти уживо су незамјењиви и када их нема, схватимо да без тога нисмо комплетне личности - нагласио је Миленковић.

Овај виртоз истиче да се крајем априла сели у Нови Сад, у којем ће од октобра мјесеца бити одржано стотине умјетничких програма, с обзиром да ће овај град бити европска престоница културе у 2022. години.

За неколико дана путује за Америку гдје има обавеза као професор, а одржаће и један концерт у Њујорку.

(РТРС)