Први фестивал Београдске филхармоније :: Semberija INFO ::

 

Први фестивал Београдске филхармоније


Не може корона толико да ограничи број људи у сали колико ми можемо да одсвирамо концерата за нашу публику, поручује директор Београдске филхармоније  Иван Тасовац

Београдска филхармонија покренула је  први фестивал који се одржава од другог до 13. фебруара ове године, и има десет наступа различитих ансамбала у филхармонијској сали који ће почињати у 19 часова. Габријел Фелц, шеф диригетн и Београдска филхармонија поново ће бити на окупу, а поред оркестра публика ће моћи да чује и филхармоничаре окупљене у занимљивим камерним саставима.

„Не може корона толико да ограничи број људи у сали колико ми можемо да одсвирамо концерата за нашу публику. Због нагомиланог програма који чека да буде изведен, најављујемо први, а надајмо се и последњи фестивал Београдске филхармоније који настаје у оваквим околностима. Сви желимо да се вратимо у редовну концертну сезону без икакавих ограничења и да нам на фестивале долази публика из цијелог свијета, а до тада ћемо да пркосимо ситуацији, као и до сада, врло одговорно“, рекао је Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.

Габријел Фелц припрема са оркестром два програма који ће бити изведени у шест термина. Почетак креће уз Вече Менделсона (од 4. до 6. фебруара), а дјела Стравинског, Малера и Шуберта затварају фестивал (од 11. до 13. фебруара). Од камерних састава публика је другог фебруара имала прилику да чује необични дует харфе и обое у дјелима француских импресиониста, затим комбинацију дувача и гудача у композицијама Бетовена и Ш?%Eстаковича трећег фебруара, клавирски трио са виолином и виолончелом Брамса и Менделсона деветог  фебруара и гудачки квартет уз музику Бетовена и Моцарта 10. фебруара.

Агенције