Мирослав Вуковић, ученик Музичке школе Корнелије Станковић: Од хармонике се не одваја :: Semberija INFO ::

 

Мирослав Вуковић, ученик Музичке школе Корнелије Станковић: Од хармонике се не одваја


Награда у Добоју
Миодраг Вуковић рођен је 2012.године у Бијељини. Ученик је ОШ “Свети Сава” и истовремено већ двије године  похађа Музичку школу “Корнелије Станковић”. За хармонику се опредијелио због велике љубави према овом инструменту.

Од раног дјетињства показивао је склоност ка музици и сам је одабрао хармонику. Колика је његова љубав према овом музичком инструменту, свједочи  свакодневно вишечасовно  вјежбање. Обожава да свира  пред укућанима, родбином, а на сцени се осјећа “као код куће” и никада нема  трему. Вјетар у леђа су му освојене награде. За двије године, три прва мјеста на значајним такмичењима.

Са професором Перићем

Прву награду освојио је  у марту прошле године у  Добоју, на трећем школском такмичењу,  гдје је био првопласирани  са укупно  98 бодова, а потом је био најбољи и на  12. Међународном  фестивалу “Дани хармонике”, одржаном  у јулу прошле године у Угљевику, у он лајн формату, због  епидемиолошке ситуације.  Трећа прва награда освојена је   на Међународном такмичењу, одржаном 30. децембра у  Грацу, такође, одржаном  он лајн, када је освојио 90 бодова. Миодраг је био најмлађи учесник у својој категорији на свим такмичењима, али се изборио са конкуренцијом.

Са родитељима

У ужој породици нико не свира овај инструмент, али  његов рођак Урош   такође је талентовани хармоникаш. Миодраг је још млад да кује планове за даљу будућност, али једно је сигурно, остаће, каже,  вјеран својој хармоници од које се никада не одваја. Нјегов таленат и љубав према овом инструменту подстиче професор  Славиша Перић у Музичкој школи ''Корнелије Станковић'' , којем, како каже, дугује свој успјех, јер учи од најбољег. Професор Перић му већ двије године стрпљиво   преноси своје богато  знање и умијеће.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић