Најпрестижнији млади умјетник за 2020. виолинисткиња Дуња Каламир :: Semberija INFO ::

 

Најпрестижнији млади умјетник за 2020. виолинисткиња Дуња Каламир


АртЛинк и Коларчева задужбина традиционално су почели нову календарску годину концертом младе виолинисткиње Дуње Каламир, добитнице престижне годишње награде Најперспективнији млади умјетник, коју је АртЛинк додијелио по петнаести пут 3. јануара на сцени Коларца.

На јучерашњем концерту, у Великој сали Коларца, на програму су била дјела Паганинија, Брамса, Чајковског, Сарасатеа...

Дуња Каламир је учествовала у многим програмима АртЛинка, укључујући циклусе концерата камерне музике у Београду, Новом Саду, Суботици, Нишу...Такође је имала соло наступе са камерним оркестром АртЛинк млади виртуози и Камерата Балканика са умјетницима као што су Стефан Миленковић, Ана Тифу, Павел Долежал, Иштван Вардаи, Константин Адриан Григоре, Бенџамин Хамхоутс и многи други.

Упркос пандемији, Дуња Каламир је у току 2020. године наступала  као солиста са Камератом Јаначек у Сарајеву, у склопу АртЛинковог пројекта за младе таленте „Балкан - Вишеград”, на концертима у склопу АртЛинк фестивала на Београдској тврђави, затими у Тирани, у Амфитеатру, као солиста са оркестром Камерата Балканика и белгијским диригентом Хамхоутсом и пољским виолинистом Филипм Чивижевичем.

Наступила је и у Конаку кнегиње Љубице на завршном концерту пројекта за младе таленте подржаним од Међународног Вишеградског фонда.

​Агенције / Семберија инфо