Представе „Хипноза једне љубави“ и „Наши дани“ добиле награде на Данима комедије :: Semberija INFO ::

 

Представе „Хипноза једне љубави“ и „Наши дани“ добиле награде на Данима комедије


Позоришни фестивал „Дани комедије“ затворен је синоћ представом „Наши дани“ у извођењу Народног позоришта Републике Српске.

Директор ЈУ Центар за културу „Семберија“, Слађана Лекић, навела је да су током фестивала одигране четири од пет најављених позоришних представа. Представа „Ноћна стража“ позоришта „Атеље 212“ из Београда није успјела да се уклопи у програм фестивала због тренутне епидемиолошке ситуације.

„Иако је фестивал одржан у веома тешким условима с обзиром на пандемију коронавируса, задовољни смо како је све протекло. Дани комедије затворени су представом „Наши дани“ коју је публика подржала са великим одушевљењем и овацијама. Жељели смо и успјели смо у томе да култура и даље живи у Бијељини и да се сачува у овако тешком времену“, истакла је Лекићева.

Трочлани жири у чијем су саставу дипломирани глумац Иван Петровић, који је уједно и предсједник жирија, дипломирани глумац Гаврило Јовановић и дипломирани редитељ Александар Станкић, додијелили су награде за најбољу представу, за најбољу мушку и најбољу женску улогу.

Награда за најбољу глумицу фестивала припала је Аници Доброј за улогу мајке Соје у представи „Хипноза једне љубави“ Звездара Театра, док је награду за најбољег глумца фестивала припала Драгану Петровићу Пелету за улогу доктора Васе, такође у представи „Хипноза једне љубави“. Награда за најбољу представу фестивала припала је представи која је и затворила овогодишње Дане комедије, а у питању је представа „Наши дани“ Народног позоришта РС.

Semberija info