Фестивал дјечијег и омладинског фолклора - Плетеница :: Semberija INFO ::

 

Фестивал дјечијег и омладинског фолклора - Плетеница


У Бијељини ће се у суботу, 24. октобра, одржати пети по реду Фестивал дјечијег и омладинског фолклора ,,Плетеница“ који је, због пандемије корона вируса,  организован у много мањем обиму и трајаће само један дан.

- Фестивал ће се одржати 24. октобра, а започеће окупљањем учесника на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, тачније испред зграде Градске управе града Бијељине, гдје ћемо се фотографисати од 14 часова и 15 минута. Отварање фестивала је у 15 часова у сали Центра за културу ,,Семберија“, најављује  предсједница Културно-умјетничког друштва ,,Плетеница“ Александра Цвијетиновић, која је организаторка фестивала.

Како прецизира, овогодишње издање фестивала окупиће само шест ансамбала високо котираних у свијету фолклора.

- Иначе, фестивал фолклора ,,Плетеница“ требао је бити одржан у задњем викенду мјесеца маја и по први пут требао је бити такмичарског карактера. Нажалост, због свима нам добро познатих разлога, тај облик фестивала ове године нећемо организовати, саопштава Александра Цвијетиновић .

Изражавајући задовољство да су организатори једног оваквог културног дешавања, КУД ,,Плетеница“ позива грађане да пропрате фестивал, уз напомену да је улаз слободан.

​КУД Плетеница